About / O mnie

I don’t have a very serious approach to many things in my life. One way of expressing this is documented on my first blog, The Lousy Traveler, in which I chronicle my very non-demanding and laid-back travels – truth be told, most of them happens more because of life circumstances than a prominent need to visit places. Does it make them worse than what one usually finds on travel blogs? I’d think on the contrary.

Quite similarly, I am not a professional cook. Still, I enjoy eating and do realize that unless I’m willing to spend a lot of money on gourmet prepared food, the best I can get starts right in my kitchen. That’s how I became an involuntary cook of sorts – inexperienced and untrained, but with a great taste and an eye searching for improvements.

As The Lousy Chef, I need recipes that are as easy as they can get and – even more importantly – dependable. I have no particular need for last-minute experiments in the kitchen. Therefore, once I find a trustworthy recipe or I tweak an existent one to become such (the latter happening much more often I’m afraid), I like to have a handy place to keep it. Well, this one is perfect, isn’t it?

Wielu rzeczy w moim życiu nie biorę całkiem poważnie. W pewien sposób to moje podejście do świata wyraża mój pierwszy blog, The Lousy Traveler, na którym staram się udokumentować moje bardzo niewymagające i leniwe podróże – szczerze mówiąc, większość z nich przytrafia mi się bardziej ze względu na koleje losu niż szczególną chęć do zwiedzania. Czy to sprawia, że są gorsze niż te opisywane na większości blogów podróżniczych? Myślę, że jest zupełnie odwrotnie.

Nie jestem też profesjonalną kucharką. Niemniej uwielbiam jeść i zdaję sobie sprawę, że jeśli nie chcę wydać góry pieniędzy na dania przygotowane przez wybitnych kucharzy, najlepsze przygody z jedzeniem zaczynają się w mojej własnej kuchni. W ten sposób staję się kucharką mimowolną – niedoświadczoną i bez odpowiedniego wykształcenia, ale za to ze świetnym wyczuciem smaku i skłonnością do poprawek.

Jako Licha Kuchmistrzyni potrzebuję przepisów, które są tak proste, jak to tylko możliwe, i – co może najważniejsze – niezawodne. Nie mam szczególnej potrzeby, by w mojej kuchni przeprowadzać eksperymenty na ostatnią chwilę. Dlatego, jeśli już znajdę godny zaufania przepis lub doprowadzę znaleziony przepis do takiego stanu (obawiam się, że to drugie zdarza się o wiele częściej), lubię mieć do niego wygodny dostęp. Ten blog jest do tego celu idealny, prawda?

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s