Baked Mushrooms in Puff Pastry / Zapiekane pieczarki w cieście półfrancuskim

mushroom_puff_pastry_01

This is easily one of the easiest and most delicious meals I know. Admittedly, it takes some time for it to be ready, but the actual work input is minimal. Perfect for a lunch on the weekend!

Ingredients:
1 tbsp olive oil
1/2 large onion
20 oz mushrooms (white or crimini)
salt, pepper (to taste)
puff pastry sheets
1 tbsp all-purpose flour

Prep time: 10 minutes

Cooking time: 1 hour

Yields: 8 servings

Calories: 274 kcal per serving

Chop the onion, and then chop the mushrooms (first halfway, and then into approximately 1/4 inch thick slices). Heat the olive oil in a large pan on a medium heat, then add the onion and sauté it for a few minutes, stirring often. Then add the mushrooms along with some salt and pepper. Keep on stirring until the mushrooms leak the juice. Once this happens, you only need to stir every once in a while until the juice completely evaporates – it should take about 20-30 minutes. Then set the pan aside and let the mushrooms cool a little.

Meanwhile, preheat the oven to 400 F and line a large baking tray with a parchment paper. Roll out the puff pastry sheets on a clean surface covered in flour (the flour helps the pastry not to stick together). Cut them into rectangles (remember that the size of the end product is going to be two times smaller than the original rectangle). Place 2-4 tablespoons of the mushroom filling a little off the center of a puff pastry rectangle, then fold it over in half. Press the edges together to seal (this step is appreciably easier if you’re not too generous with the filling), and place the pastry packet on the backing tray. Once all the packets are prepared, place the baking tray in the preheated oven for about 10-20 minutes.

Enjoy!

mushroom_puff_pastry_02

Ten przepis jest jednym z najprostszych i najpyszniejszych jakie znam. Trzeba przyznać, że przygotowanie zabiera nieco czasu, ale faktyczny wysiłek jest minimalny – przez większość czasu wszystko robi się samo. Idealny pomysł na weekendowy lunch!

Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 średniej cebuli
550 g pieczarek
sól, pieprz (do smaku)
ciasto półfrancuskie (w arkuszach)
1 łyżka mąki tortowej

Przygotowanie: 10 minut

Czas gotowania: 1 godzina

Wynik: 8 porcji

Kalorie: 274 kcal na porcję

Posiekaj cebulę, a następnie pieczarki (najpierw na pół, a potem w paski szerokości ok. 0,5 cm). Postaw dużą patelnię na średnim ogniu i rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę i przysmaż ją przez parę minut, ciągle mieszając. Następnie dodaj pieczarki oraz sól i pieprz. Kontynuuj mieszanie aż pieczarki puszczą sok. Gdy to nastąpi, całość należy mieszać jedynie co jakiś czas dopóki cały sok nie wyparuje – powinno to zająć około 20-30 minut. Wtedy zdejmij patelnię z ognia i pozwól pieczarkom nieco ostygnąć.

W międzyczasie rozgrzej piekarnik na 200 stopni i wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia. Rozwiń ciasto półfrancuskie na czystej powierzchni posypanej mąką (przeciwdziała ona zbytniemu klejeniu się ciasta). Pokrój ciasto w prostokąty (pamietaj, że produkt końcowy będzie dwa razy mniejszy niż wyjściowy prostokąt). Nałóż 2-4 łyżki pieczarkowego farszu nieco poniżej środka prostokątu, a następnie złóż go na pół. Dokładnie przycisnij do siebie brzegi, zamykając w ten sposób pakiecik (będzie to o wiele prostsze, jesli postarasz się nie nakładać farszu zbyt hojnie), i ułóż go na przygotowanej blasze. Gdy wszystkie pakieciki są gotowe, włóż blachę do rozgrzanego piekarnika na 10-20 minut.

Smacznego!

 

Advertisements

2 thoughts on “Baked Mushrooms in Puff Pastry / Zapiekane pieczarki w cieście półfrancuskim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s